Cloud megoldások

Irány a felhő! Felejtsd el a költséges szerver és szoftver beszerzéseket, a vele járó problémákat, meghibásodásokat, a javítási költségeket.

Ismerje meg a CYCLICK CLOUD megoldásait!

Első lépésben nézzük meg mi az a Felhő alapú szolgáltatás?

A felhő alapú megoldások minden bizonnyal arról kapták a nevüket, hogy az informatikai szolgáltatások a felhasználók számára érzékelhetetlen vagy kevéssé érzékelhető számitástechnikai infrastruktúrából, a felhőből jönnek. Ezért az „Internetről jövő” szolgáltatásokat, az „ott kint” futtatott szoftvereket, megoldásokat „cloud computing” vagy „felhő megoldásoknak” hívjuk.

Az érthetőség kedvéért nagyon leegyszerűsítve, a felhő alapú szolgáltatás az, ha a szolgáltatást a saját gépünkön vesszük igénybe, lokálisan, de a szolgáltatás nyújtásáért felelős infrastruktúra nem cégen belül működik, nem helyben vannak üzemeltetve a szerverek. Sőt, azok nem is a mi tulajdonunkban van, sok esetben nem is tudjuk, hogy pontosan mi és hol helyezkedik el, viszont pontosan definiálva van, hogy mit nyújtanak, milyen rendelkezésre állással, biztonsággal és természetesen mennyiért.

Az ilyen, az internetről érkező szolgáltatásoknak persze több más szempont alapján is csoportosítható jellemzője lehet. Attól függően, hogy a felhő alapú megoldásokat kínáló szolgáltató milyen módszerrel osztja szét az erőforrásait a felhasználók között, hogy teljes platformot kínál-e, esetleg csupán egy adott szoftvert, vagy csak tárhelyet, megkülönböztethetünk:

Privát felhőt
Publikus felhőt
Számítási felhőt

A három típus rövid magyarázata:

Privát felhő esetén a szolgáltatást nyújtó erőforrások kizárólag a részünkre vannak dedikálva, nem kell osztoznunk azok teljesítményén másokkal.

A publikus felhő esetében, mint mondjuk a Microsoft Live Messenger-e, x számú szerver szolgál ki egy dinamikusan váltózó felhasználói terhelést - ingyen.

A számítási felhő esetében a szolgáltatás jellege is adott természetesen, tehát, hogy pontosan mit is veszünk igénybe, de ebben az esetben kiemelten hangsúlyos a szolgáltatás sebessége. Vagyis számítási kapacitást vásárolunk. Ilyenkor a szolgáltató garantál egy rövid válasz időt, egy adott számítás elvégzésére vállal határidőt. Ezeknek a betartása érdekében a szolgáltató akár dinamikusan meg is többszörözheti az erőforrások számát, gyakorlatilag, ha szükséges, akár több száz vagy több ezer új szervert is üzembe állít, amik csak nekünk számolnak.

Cégünk a speciális/egyedi igényeket is kielégítő saját üzemeltetésű felhőszolgáltatásoktól a gyártói megoldásokon át a legelterjedtebb, piacvezető cloud computing megoldásokig kész az Ügyfelei igényeit magas színvonalon, hozzáértően kielégíteni!

Mik a felhő alapú megoldások előnyei?

A koncentráltan, nagy sűrűséggel előállított informatikai szolgáltatások esetében több a lehetőség az erős fizikai és a tudományos igényességgel megtervezett logikai adatvédelmi eljárások bevezetésére, a titkosításra és a vírusvédelemre. Emellett a felhő szolgáltatás:

Költséghatékony
Tervezhető
Rugalmas
Megbízható
Biztonságos
Egyszerű
Jogtiszta
Bárhonnan elérhető
Idényjellegű is lehet

Kinek ajánljuk a felhő alapú megoldásokat?

A kevésbé tőkeerős kis- és közepes vállalkozásoknál és a nagyvállalati szegmensben. Itt olyan erősen hatnak a felhőből jövő IT szolgáltatások melletti érvek, hogy könnyű a döntés.

De minden olyan Ügyfelünknek ajánljuk, ahol igény, akár idényszerű igény jelentkezik a nagy teljesítményre, a magas rendelkezésre állásra, a könnyű kezelhetőségre.

Legyen szó akár alkalmazások igénybevételéről, adattárolási problémák megoldásáról vagy számítási kapacitás igénybe vételéről, örömmel állunk az Ügyfeleink rendelkezésére ingyenes szaktanácsadással, tervezési támogatással, sok-sok a gyakorlatból vett tapasztalattal.

Keressen minket bizalommal!

on 18 december 2017
Találatok: 5313