Budapest Víz Világtalálkozó 2016 - "A víz összeköt"

Az Áder János köztársasági elnök fővédnökségével és Magyarország Kormánya által a Víz Világtanáccsal együttműködésben megrendezésre kerülő „Budapesti Víz Világtalálkozó 2016” azt kívánja elősegíteni, hogy újabb XXI. századi konfliktusok és globális kockázatok helyett a víz az együttműködés, a béke és fejlődés forrása legyen a világ minden fenntartható fejlődésben érdekelt országa számára. Ennek érdekében az esemény résztvevői a „Budapesti Nyilatkozat 2016” megvitatásával és elfogadásával teszik le megoldási javaslataikat a releváns nemzetközi fórumok számára. Az eseményre, a hozzá kapcsolódó tematikus fórumokra és expóra 2016. november 28-30. között kerül sor Budapesten a Millenáris Parkban.

Cégünk szolgáltatta a konferencia komplex informatikai hátterét. Wifi hálózatot 2500 vendég számára, a sajtó munkatársai számára és a szervezők számára dedikáltan. Több mint 50 kábeles internetelérést a konferencia teljes területén. Prezentációk és beszédek rögzítését 3 helyszínen, és online közvetítését két nyelven. 20 db számítógépet a sajtó munkatársai számára...

Pragmatikus és megoldás-orientált Világtalálkozó

A Víz Világtalálkozó 2016 a 2013-as budapesti esemény, az ENSZ tagállamai által elfogadott, 2030-ig szóló fenntartható fejlődési program és a Párizsi Klímacsúcs sikerére és eredményeire épít.

A Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 konferenciára meghívást kapnak a víz, szanitáció és fenntartható vízgazdálkodás témaköreivel foglalkozó ENSZ szakosított intézmények, illetve más releváns nemzetközi intézmények, továbbá kormányok, az üzleti és tudományos élet képviselői, és mindazok, akik nagymértékben hozzájárulhatnak a vízzel kapcsolatos globális fenntartható fejődési cél végrehajtására vonatkozó tervek kidolgozásához.

A Budapesti Víz Világtalálkozó 2016-nak keretet adó stratégiai célja, hogy az esemény sikeresen összekapcsolja a politikai döntéshozatali folyamatokat a tőke, a tudás, a technológia által kínált megoldási lehetőségekkel és a folyamatok társadalmisításában kulcsszerepet játszó civilekkel.

Az esemény további célja lökést adni a 2015-2030 közötti időszakra elfogadott fenntartható fejlesztési célok és az ENSZ 21. klímakonferenciáján elfogadott Párizsi Klímamegállapodás vízgazdálkodási vonatkozásai gyakorlati megvalósításához és a mindezekhez szükséges intézményrendszeri reformhoz.

Magas szintű, összegző, feladatkijelölő konferencia

A Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 lesz az első olyan globális konferencia, amely a vízzel kapcsolatos fejlesztéspolitikai célkitűzés esetében összegzi az elfogadás óta elért eredményeket („stock-taking”) és ezen túl pedig hozzájárulhat a következő 15 év teendőinek kijelöléséhez.

A Világtalálkozó a 2013-ashoz hasonlóan két, a 2015-ös Daegu-i és a 2018-as Brazíliavárosi Víz Világfórum között félidőben kerül megrendezésre, így lehetőséget ad az előbbi utókövetésére valamint az utóbbi előkészítésére.

on 06 január 2018
Találatok: 2606